Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

PvdA vindt dat gemeente haar miljoenen moet uitgeven: „Het is geld van de burgers”


DRONTEN - De gemeente Dronten had eind vorig jaar een totale reserve van 86 miljoen euro. „We zitten op een berg geld”, constateert Roelf Raterink (PvdA), „Kunnen we daar niet beter mee omgaan? Het is geld van de burgers van Dronten, van ons allemaal.”

„U wordt op uw wenken bediend”, reageert Ton van Amerongen (VVD) als wethouder van financiën. Hij wijst erop dat de verbouwing van het gemeentehuis volledig betaald wordt uit de reserves. Hetzelfde geldt voor de renovatie van De Zuid en de Walvisstraat en voor de bouw van het multifunctioneel centrum in Swifterbant.

Goed bezig

Die drie projecten kosten gezamenlijk een slordige 30 miljoen euro. „We zijn goed bezig om de reserves omlaag te brengen”, meent de wethouder. Tegelijkertijd vindt hij dat er genoeg geld in kas moet blijven om risico’s te dekken.

Raterink weet dat de gemeente ook na aftrek van die 30 miljoen euro nog twee keer het ‘weerstandsvermogen’ overhoudt: „Dus we kunnen nòg een keer zo’n rondje doen.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo