Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

PvdA pleit in Dronten voor inspraak door middel van loting


DRONTEN - De PvdA-fractie in de gemeenteraad komt binnenkort met een voorstel om burgers inspraak te geven middels een systeem van loting. In de ogen van fractievoorzitter Suzanne Stoop kunnen burgers over onderwerpen als de renovatie van het Meerpaalplein op deze manier uitstekend meepraten.

De PvdA volgt hiermee de gemeente Haarlem, waar de gemeenteraad een voorstel van PvdA en D66 heeft gesteund om te gaan experimenteren met loting. Dit plan is gebaseerd op de ideeën van cultuurhistoricus David van Reybrouck, die in Dronten veelvuldig wordt geciteerd door burgemeester Aat de Jonge.

Haarlem

De PvdA in Haarlem schrijft over het experiment aldaar: ,,Een veel genoemd nadeel van nieuwe vormen van participatie en burgerinitiatieven is dat vooral de meest actieve burgers deelnemen.''

,,Loting trekt mogelijk een bredere groep burgers dan vrijwillige aanmelding. Zo kun je een veel representatievere doorsnee van de bevolking krijgen dan wanneer je mensen oproept om zichzélf aan te melden.’’Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo