DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Provincie wil Dronten strenger controleren, burgemeester vindt dat ‘ouderwets’

Provincie wil Dronten strenger controleren, burgemeester vindt dat ‘ouderwets’
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge constateert dat de provincie Flevoland de gemeenten strakker wil controleren. Hij vindt dat onverstandig en ziet er geen reden voor. De 65-jarige burgemeester noemt de provincie Flevoland hierin ‘ouderwets’.

Volgens Aat de Jonge wordt er onder verantwoordelijkheid van gedeputeerde Michiel Rijsberman (D66) getornd aan de afspraken over de controlerende rol van de gemeenteraden. De Jonge: „Afgesproken is dat het toezicht van de provincie op afstand zou plaatsvinden. De provincie zou alleen in actie komen als er echt iets fundamenteel mis is. In het provinciehuis is nu het debat geopend om dat een beetje terug te draaien.”

Ouderwets

De burgemeester weet niet waarom hierover gesproken wordt: „Ik was tamelijk verrast toen ik het hoorde. Ik zie ook geen aanleiding, want het gaat gewoon goed. De gemeenteraden kunnen heel goed zelf de afspraken controleren. Dus een waarschuwing richting provincie: ga dat nu niet terugdraaien, dat is ouderwets.”

Aat de Jonge vertelt dat hij over het strakkere regime vanuit het provinciehuis overleg voert met zijn collega-burgemeesters: „En we zijn het met elkaar eens.”