DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

‘Paastoespraak' van de burgemeester: „Blijf thuis”

‘Paastoespraak' van de burgemeester: „Blijf thuis”
Burgemeester Gebben.
Foto: Flevomeer Bibliotheek
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Jean Paul Gebben heeft zich wederom tot de inwoners van de gemeente Dronten gewend. Zijn oproep: „Blijf thuis.”

Oproep van burgemeester Jean Paul Gebben:

Beste inwoners,


De Paasdagen staan voor de deur. Vaak zijn dat de dagen waarop we elkaar als familie en vrienden opzoeken en met elkaar uitgebreid brunchen of dineren. Of er met elkaar op uittrekken. Ik wil u vragen om, hoe jammer het ook is, dit jaar de Paasdagen op een andere manier in te vullen.

Denk ook aan de drukte bij de supermarkten voorafgaand aan de Paasdagen, hou daar rekening mee, voor uw veiligheid en die van uw naasten. Het is dit weekend verleidelijk om de mooie tulpenvelden en de natuurgebieden te bezoeken. Alleen samen kunnen we verdere verspreiding van het coronavirus tegengaan, dus ik druk u op het hart om dit niet te doen: Blijf thuis.Ziet u dat er in winkels te weinig afstand wordt gehouden, of ziet u grote groepen mensen op straat, bel dan de gemeente ook in het weekend via telefoonnummer 14 0321. Wij vragen u dan om uw gegevens en de locatie waar de melding over gaat. Een bijzonder opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente gaat dan een kijkje nemen. Bij acute onveiligheid schakelen we natuurlijk gelijk de politie in.Ik dank u bij voorbaat voor het opvolgen van de maatregelen van het RIVM. Het blijft namelijk onverminderd belangrijk om de adviezen van de professionals (en deskundigen) op te volgen, zodat we deze periode zo goed mogelijk doorkomen met elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle, ik reken op u!Ik wens u fijne Paasdagen toe, pas op uzelf en elkaar.Overzicht coronamaatregelen