DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Oud-wethouder blijft tegen renovatie gemeentehuis: „Zwaar teleursgesteld”

Oud-wethouder blijft tegen renovatie gemeentehuis: „Zwaar teleursgesteld”
Gemeentehuis Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Voormalig CDA-wethouder Wim Smit heeft na de nieuwste ontwikkelingen opnieuw een brief gestuurd aan de gemeenteraad. Wederom ageert hij tegen de 25 miljoen euro voor de renovatie van het gemeentehuis: „Ik moet zeggen: ik ben zwaar teleurgesteld.”

Volgens Smit blijkt nergens dat er serieus onderzoek is gedaan naar de optie nieuwbouw: „De enkele opmerking dat nieuwbouw wel 30 miljoen zou moeten kosten, zegt mij niets en is ook totaal niet onderbouwd. Het is een geweldig misgelopen kans om nieuwbouw op een andere locatie niet grondig te onderzoeken.”

De oud-wethouder constateert dat raad en het college hun standpunt al hebben ingenomen. Hij vindt dat de gemeente Dronten niet zorgvuldig omgaat met gemeenschapsgeld: „Het gaat om ruim 600 euro per persoon…”

Een wassen neus

De door B en W en 7 van de 8 raadsfracties gepresenteerde bezuinigingsvoorstellen noemt Wim Smit ‘een wassen neus’. „U zult hard moeten werken om de burger van nut en noodzaak van een uitgave van € 25.000.000 in het huidige pand te overtuigen”, schrijft hij.

Dat de inwoner nog mag meepraten over de inrichting van de publiekshal en de kunst omschrijft hij als een ‘pleister op de wonde’.

Verbouwing gemeentehuis