Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Openingstijden milieustraat staan los van afvalstoffenheffing

Openingstijden milieustraat staan los van afvalstoffenheffing
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Hoe kan het dat er geen geld is voor extra openstelling van de milieustraat, terwijl nu wel de afvalstoffenheffing bevroren wordt? Dat wilde Paul Vermast (GroenLinks) vanavond weten van B en W.

Op initiatief van D66 gaat de gemeente kijken of de milieustraat op een doordeweekse avond open kan en of de openingstijden op zaterdag uitgebreid kunnen worden. De wethouder zei vorige week dat dit geen geld mag kosten.

Tegelijkertijd is er wel geld om de afvalstoffenheffing te bevriezen.  B en W wilden die heffing voor 2016 aanvankelijk met 1,4% verhogen, maar stellen nu voor om daar van af te zien, mede doordat de Drontenaren hun afvalstoffen goed scheiden.

Appels en peren

Paul Vermast wilde weten hoe beide zaken met elkaar te rijmen zijn. Wethouder Ton van Amerongen en D66-voorman Foeke Bongers zeiden eensgezind dat het GroenLinks-raadslid appels en peren vergeleek. 

Vermast koos eieren voor zijn geld en besloot zich net als alle andere fracties te scharen achter het bevriezen van de afvalstoffenheffing.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo