DeDrontenaar.nl

Woensdag, 5 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Nu Dronten en Urk weer vriendjes zijn, komt er ook een oplossing voor de haven

Nu Dronten en Urk weer vriendjes zijn, komt er ook een oplossing voor de haven
De gemeentesecretaris van Urk (rechts) en burgemeester Bakker (2e van rechts) bij de overhandiging van het manifest.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeenten Dronten en Urk zaten elkaar de afgelopen jaren nadrukkelijk in het vaarwater. Urk had een paar hectares van het IJsselmeer nodig voor haar nieuwe haven, de gemeente Dronten ging daar dwars voor liggen. Nu beide gemeentes weer vriendjes zijn, wordt ook dit probleem volgens burgemeester Ineke Bakker op korte termijn opgelost.

Urk wil een buitendijkse ‘maritieme servicehaven’ bouwen. Probleem is dat de plek waar die haven moet komen deels van de gemeente Dronten is en deels van de Noordoostpolder. De laatste gemeente deed daar niet moeilijk over. Dronten wenste haar ongebruikte hectares echter niet zomaar af te staan.

Gaan we oplossen

Gisteren stonden de drie gemeentes zij-aan-zij bij het overhandigen van hun gezamenlijke verlanglijstje aan de provincie. Burgemeester Ineke Bakker zei bij die gelegenheid over de grenscorrectie: ,,Dat gaan we binnenkort oplossen. Daar komt een voorstel voor.”

Betekent dit dat Urk die hectares krijgt? ,,Ik denk het wel ja. Het moet nog door het college en door de gemeenteraad, maar we zijn daarover in gesprek.”

Heeft deze plotselinge toeschietelijkheid te maken heeft met het feit dat Dronten een nieuwe burgemeester heeft? ,,Dat weet ik niet”, antwoordt Bakker, ,,Ik krijg onderwerpen op mijn bureau en daar ga ik mee aan de slag.”

Dronten, NOP en Urk