DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Nieuwe regels milieustraat: ,,Zodat we niet over hoeven gaan tot sluiting" (coronamaatregelen)

Nieuwe regels milieustraat: ,,Zodat we niet over hoeven gaan tot sluiting
De milieustraat aan De Reest.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Volgens de gemeente Dronten was het de afgelopen week extreem druk bij de milieustraat. Daarom zijn er vanaf vandaag nieuwe regels voor de milieustraat: ,,Zodat we niet over te hoeven gaan tot sluiting."

Mededeling op de website van de gemeente Dronten:

Uw bezoek aan het gemeentehuis en de Milieustraat

Het gemeentehuis is open: de dienstverlening van de gemeente gaat vooralsnog gewoon door.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen wij u om de contacten met de gemeente zoveel mogelijk digitaal of per mail te doen. Neem bij vragen contact op met het KCC via telefoonnummer 140321.

U blijft welkom op het gemeentehuis voor een aantal zaken die spoed hebben en die u niet digitaal kunt aanvragen. Dit zijn:

  • aangifte van geboorte en overlijden
  • aanvragen of ophalen van een paspoort of identiteitskaart, als uw document verlopen is en u nu een nieuwe nodig heeft
  • inschrijven als u vanuit het buitenland in Dronten komt wonen
  • aanvragen of ophalen van een rijbewijs, als u nu een nieuwe nodig heeft

Wat kunt u digitaal regelen?

  • Veel zaken kunt u ook digitaal regelen via onze website, www.dronten.nl. Bijvoorbeeld uw verhuizing doorgeven of een uittreksel aanvragen.
  • Stukken die ter inzage liggen kunnen wij meestal per e-mail sturen. Hiervoor kunt u ook contact opnemen met het KCC of stuur een mail naar gemeente@dronten.nl.

Bij de balie
Bij de balie nemen wij voorzorgsmaatregelen. Denk aan desinfecteren van handen en pinautomaten. Wij vragen u met pin te betalen, niet met contant geld. Kom zo veel mogelijk alleen, als dat mogelijk is. Probeer fysieke afstand te houden.

Openingstijden publiekshal gemeentehuis
De openingstijden blijven vooralsnog ongewijzigd, van 08.30 uur tot 17.00 uur. Ook de avondopenstelling blijft ongewijzigd, dat is de woensdagavond van 18.00-20.00 uur.

Bent u van plan om binnenkort te trouwen in de gemeente Dronten?
Door de maatregelen rondom het Coronavirus kunnen wij in de Meerpaal tot nader bericht huwelijken/partnerschappen sluiten, met daarbij maximaal 30 (dertig) gasten.

Openingstijden milieustraat

De dienstverlening op de milieustraat blijft vooralsnog hetzelfde: u kunt uw afval komen brengen op de normale openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 15.30 uur. Op zaterdag zijn we geopend van 8.00 tot 13.00 uur. Betalen tot 25 euro gaat contactloos. Boven de 25 euro sturen we u een rekening toe.

Receptie de Reest 3 (gemeentewerf)
De openingstijden blijven vooralsnog ongewijzigd, van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Afval en reiniging
De werkzaamheden rondom het inzamelen van afval en de reinigingswerkzaamheden blijven vooralsnog doorgaan. We vragen u wel om onderstaande spelregels met extra aandacht uit te voeren om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden.

  • Zet de containers op de juiste opstelplek met een ruimte van 30 centimeter tussen de containers.

  • Sluit dus aan de buitenkant aan, naast de containers die er al staande containers mogen de avond voor de inzameldag vanaf 22.00 uur aan de weg worden gezet of uiterlijk voor 8.00 uur op inzameldag zelf.

  • Wanneer de container geleegd is moet hij zo snel mogelijk weer van de weg gehaald worden. Hij mag tot maximaal 22.00 u op de opstelplaats staan op de inzameldag.

Helpt u ons mee bij de afvalinzameling?
Nu veel mensen thuis zijn en thuiswerken zijn de parkeerplaatsen in de wijken overdag goed bezet. Het helpt ons als u de opstelplaatsen voor de minicontainers vrijhoudt. Ook het vrijhouden van bochten en straten zodat de vrachtwagens er door kunnen, helpt ons. Zo kunnen we uw afval volgens rooster blijven inzamelen.

Heeft u buren die niet goed zelf in staat zijn om hun minicontainer bij de weg te zetten. Wilt u hen dan helpen door hun minicontainer op de opstelplaats te zetten, of hun afval weg te brengen? Restafval kunt u naar ondergrondse containers brengen.
Hartelijk dank voor uw medewerking.

Ophalen grofvuil
Het ophalen van grofvuil verloopt via de normale weg. In plaats van met pin te betalen krijgt u een factuur.

Overzicht coronamaatregelen