DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Nieuwe aanvragen voor studenten in woonwijken van Dronten vanaf mei weer welkom

Nieuwe aanvragen voor studenten in woonwijken van Dronten vanaf mei weer welkom
Studentenhuis in Dronten.
Foto: © Eelco Lindhout (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Vanaf mei mogen er weer nieuwe aanvragen worden ingediend voor woningen met studenten en arbeidsmigranten in de woonwijken van Dronten. Dat kondigen B en W aan in een conceptnota.

Het afgelopen jaar werden nieuwe aanvragen voor studentenwoningen niet in behandeling genomen. De gemeente was bezig met het opstellen van nieuw beleid en in afwachting daarvan mochten er geen woningen bij komen onder het oude beleid.

De regels wèrken

B en W willen dat nieuwe beleid in mei laten vaststellen door de gemeenteraad. Vanaf dat moment heft de gemeente de tijdelijke stop op vergunningverlening op. Dat gebeurt omdat volgens het gemeentebestuur gebleken is dat het huidige regels wèrken. In die regels is onder andere vastgelegd dat geen nieuwe vergunningen worden afgegeven als er binnen een cirkel van 100 meter al een ander studentenhuis is.

De tijdelijke maatregel kan volgens het conceptrapport ook worden opgeheven, omdat er gewerkt wordt aan een oplossing voor de problemen in Dronten-noord en aan nieuwe grootschalige huisvesting van studenten.

Studentenhuisvesting