DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Nieuw te bouwen Overboord krijgt de naam Burgemeester Aat de Jongezwembad

Nieuw te bouwen Overboord krijgt de naam Burgemeester Aat de Jongezwembad
Aat de Jonge
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het nieuw te bouwen zwembad in Dronten krijgt de naam ‘Burgemeester Aat de Jongebad’. Die mededeling deed wethouder Ton van Amerongen vanavond aan het eind van de laatste gemeenteraadsvergadering, die werd voorgezeten door de scheidende burgemeester.

Na afloop van de vergadering droeg De Jonge de ambtsketen over aan waarnemend burgemeester Paul Vermast. Vervolgens werd hij namens het college toegesproken door wethouder Ton van Amerongen. Die sprak over 'een lange periode van kleurrijk burgemeesterschap’. Hij noemde Aat de Jonge ‘kleurrijk, eigenzinnig, maar ook fair’.

Aan het eind van zijn toespraak maakte Van Amerongen bekend dat het nieuw te bouwen overdekte zwembad wordt vernoemd naar de burgemeester. De scheidende burgervader kreeg een tekening van de nieuwbouw, waarop zijn naam is ingetekend.

Daadkrachtig

Aansluitend nam Paul Vermast (GroenLinks) het woord namens de gemeenteraad. Hij noemde de burgemeester ‘daadkrachtig’: „Als je een mening hebt, steek je ‘m niet onder stoelen of banken.”

„Hartelijk dank voor hetgeen je de afgelopen 14 jaar voor ons en de gemeente Dronten hebt betekend”, zei Vermast, voordat hij de burgemeester en zijn echtgenote namens de gemeenteraad twee elektrische fietsen aanbood.

Burgemeester Dronten