Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Niemand wil kabelbaan over Veluwemeer aanleggen; gemeente trekt de stekker eruit

Niemand wil kabelbaan over Veluwemeer aanleggen; gemeente trekt de stekker eruit
Hoeveel betaalt de gemeente mee aan een ‘iconische pleisterplaats’ langs de Randmeren, zoals een kabelbaan of een uitkijktoren?
Foto: Zomerenquête DeDrontenaar.nl (2018)

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft, samen met de gemeente Nunspeet en de provincie Flevoland, besloten de stekker uit het initiatief van een kabelbaan over het Veluwemeer te trekken. Er blijkt geen enkele marktpartij geïnteresseerd te zijn in het plan.

Er wordt in de gemeente Dronten al sinds 2015 gesproken over een kabelbaan over het Veluwemeer, een idee van Arie van der Mee uit Lelystad. Twee jaar geleden stelde Dronten nog 12.500 euro beschikbaar voor een onderzoek. Daarbij is altijd gesteld dat de kabelbaan uiteindelijk door een marktpartij betaald zou moeten worden en niet door de overheid.

Geen verder initiatief

Er zijn sindsdien verschillende onderzoeken gedaan. De gemeenten en provincie hebben het project uiteindelijk afgeblazen: „Nu zich nog geen marktpartij heeft aangediend, is besloten om geen verder initiatief te nemen om als overheid het plan van een kabelbaan verder te ontwikkelen.”

Wel houdt de gemeente de deur op een kier als er in de toekomst een marktpartij komt met een verzoek of een plan om de kabelbaan te realiseren en te exploiteren: „Dan wordt met betrokken partijen alsnog gekeken naar de mogelijkheden.”

Belvédèretoren

De kabelbaan is het tweede ambitieuze project van de gemeente Dronten voor het Veluwemeer, dat de finish niet haalt. Eerder was er een plan om voor 8 tot een uitkijktoren te bouwen in het water. De helft hiervan zou door de gemeente moeten worden betaald, de andere helft door de provincie.

De gemeenteraad besloot in 2016 om het plan voor deze zogenaamde ‘Belvédèretoren’ voorlopig niet uit te voeren. Er moest eerst prijsvraag worden gehouden om te kijken of er betere ideeën leefden.

Kabelbaan VeluwemeerOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo