DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Monique Broeils verzorgt inschrijving burgemeester: „Superleuk dat ik dit mag doen”

Monique Broeils verzorgt inschrijving burgemeester: „Superleuk dat ik dit mag doen”
Monique Broeils op haar nieuwe werkplek.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Monique Broeils werkt al achttien jaar bij de gemeente Dronten. Gisteren zat ze voor ’t eerst achter de balie in het tijdelijke kantoor in de voormalige Rabobank. Haar eerste ‘klant’ was burgemeester Jean Paul Gebben.

„Het was wel even wennen vanmorgen”, zegt Monique over haar nieuwe werkplek. Na een ochtend aan de receptie en een eerste kennismaking met haar plek achter de balie is ze enthousiast: „Het lijkt hartstikke leuk.”

De afdeling publiekszaken van de gemeente is de komende veertien maanden gevestigd in het voormalige bankgebouw. Monique Broeils kijkt nu al uit naar het verbouwde gemeentehuis: „Ik ben heel benieuwd hoe het er straks in het nieuwe gemeentehuis uit komt te zien.”

Burgemeester

Alle lokale en regionale media keken gisteren over de schouders van Monique mee, toen ze Sanne en Jean Paul Gebben inschreef als nieuwe inwoners van de gemeente Dronten. Na afloop overhandigde ze de burgemeester een welkomspakket mèt voorzittershamer en zijn echtgenote een bloemetje.

„Het is voor mij de eerste burgemeester die ik in mag schrijven”, lacht ze, „Het werd mij vorige week gevraagd, dus ik was al een beetje voorbereid. Ik vind het superleuk dat ik dit mocht doen.”

Verbouwing gemeentehuis

DeDrontenaar.nl