DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 5 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Maximum snelheid op Visvijverweg, Beverweg, Abbertweg en Stobbeweg naar 60 km/uur

Redactie: M.H.

DRONTEN - Als het aan B en W ligt, wordt de maximum snelheid op de Visvijverweg, Beverweg, Abbertweg en het gedeelte van de Stobbeweg tussen Drontermeerdijk en Abbertweg teruggebracht van 80 naar 60 kilometer per uur. Op die manier wil het college de veiligheid voor fietsers verhogen.

De gemeenteraad heeft B en W gevraagd de fietsveiligheid op de buitenwegen te onderzoeken. De conclusie na dat onderzoek is dat het met het aantal ongevallen meevalt: 4 geregistreerde fietsongevallen in de afgelopen 5 jaar. De ondervraagden in het onderzoek vragen zich dan ook af of veel extra maatregelen nodig zijn.

Recreatieve routes

Op zich willen B en W vasthouden aan 80 kilometer per uur op de buitenwegen. Uitzonderingen worden gemaakt voor recreatieve verbindingen. Dat geldt nu al voor bijvoorbeeld de Bosweg in Swifterbant.

Het gemeentebestuur wil daar vier wegen aan toevoegen. Er is voor deze vier wegen gekozen omdat ze deel uitmaken van de recreatieve route Noordoostpolder - Swifterbant - Lelystad en de routes naar Overijssel via de nieuwe Reeveslluis.

De verlaging van de snelheid moet gerealiseerd worden met borden, belijning en snelheidsremmende maatregelenbij de kruispunten. Het moet worden betaald met subsidie van de provincie en middelen uit de ‘lopende begroting’ van de gemeente.