DeDrontenaar.nl

Maandag, 21 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Leefbaar ergert zich aan vergelijking tarieven grofvuil van Dronten met Lelystad en Almere

Leefbaar ergert zich aan vergelijking tarieven grofvuil van Dronten met Lelystad en Almere
Chantal Sijtsma
Foto: Leefbaar Dronten
Redactie: M.H.

DRONTEN - Chantal Sijtsma (Leefbaar Dronten) ergert zich aan de vergelijking van de tarieven van het grofvuil in Dronten met omringende gemeenten als Lelystad, Almere en Zeewolde. „Onbegrijpelijk”, zegt ze tegen de SP, die deze vergelijking maakt.

Frans Rietveld (SP) voorspelt dat de verhoogde tarieven voor de milieustraat gaan leiden tot afvaldumpingen. Zijn fractie wijst erop dat het brengen van grofvuil in Lelystad en Almere gratis is en de inwoners van Zeewolde na de jaarwisseling ook niet meer hoeven te betalen. In Dronten wordt het daarentegen juist duurder.

Niet gratis

Sijtsma zegt dat de omringende gemeenten met dezelfde landelijke ontwikkelingen te maken hebben als Dronten. Ze vindt het onjuist om te doen alsof storten van grofvuil in andere plaatsen gratis is.

Het raadslid constateert dat de inwoners van Lelystad, Zeewolde en Almere voor hun grofvuil betalen door middel van een veel hoger tarief voor de afvalstoffenheffing dan in Dronten. „Ik vraag me af of de SP het wel heeft doorberekend”, zegt ze tegen haar voormalige partijgenoten.

Tarieven afvalstoffenheffing in 2019

  • Dronten: € 223
  • Lelystad: € 289 *
  • Zeewolde: € 312 *
  • Almere: € 352

* = tarieven meerpersoonshuishoudens

Afvalstoffenheffing