Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Lagere eigen bijdrage leidt ertoe dat steeds meer Drontenaren huishoudelijke hulp vragen

Lagere eigen bijdrage leidt ertoe dat steeds meer Drontenaren huishoudelijke hulp vragen
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Foto: © Eelco Lindhout

DRONTEN - Het aantal inwoners dat gebruik maakt van gesubsidieerde huishoudelijke hulp is in de gemeente Dronten het afgelopen jaar fors gestegen. Dit komt doordat landelijk de eigen bijdrage is verlaagd. Voor de gemeente levert dat een kostenstijging op.

Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) legt uit dat de eigen bijdrage voorheen afhankelijk was van het inkomen en het aantal Wmo-voorzieningen. Sinds dit jaar is er een vast tarief van maximaal 17,50 euro per vier weken.

Gewaarschuwd

„Er was van tevoren gewaarschuwd voor een aanzuigende werking”, zegt Van Bergen over dit abonnementstarief, „En dat zien we nu ook in Dronten gebeuren.” Vorig jaar mei maakten 635 mensen gebruik van huishoudelijke hulp, een jaar later waren dat er 758.

Die toename leidt voor de gemeente tot hogere kosten. Dit wordt deels gecompenseerd vanuit Den Haag. „Maar de extra inkomsten als gevolg van het abonnementstarief staat niet in verhouding tot de extra kosten”, schrijven B en W. Het gemeentebestuur kan nog niet precies zeggen hoeveel de ‘aanzuigende werking’ de gemeente gaat kosten.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo