DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Khandekar tekende op eigen houtje peperdure plannen Redeplein

Khandekar tekende op eigen houtje peperdure plannen Redeplein
Alleen de bedriegertjes van Khandekar kosten al 575.000 euro.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Zoals sommige raadsleden al vermoedden, heeft ontwerpbureau BDP Khandekar zich bij de plannen voor het Redeplein gedragen als een ‘ordinaire keukenboer’. Ondanks de strikte opdracht om binnen het budget van 475.000 euro te blijven, maakte Khandekar een ontwerp van 2 miljoen euro.

In de gemeenteraad werd Khandekar onlangs vergeleken met een keukenboer: wàt het beschikbare budget van een klant ook is, keukenboeren zouden altijd met een duurder ontwerp komen. 

De gemeenteraad heeft 475.000 euro uitgetrokken voor het Redeplein. Het bureau Khandekar is daarop in opdracht van B en W aan het tekenen gegaan en presenteerde in februari verschillende tekeningen, waaronder een ontwerp van 2 miljoen euro.

Op eigen houtje

De fractie van D66 heeft B en W vorige maand opheldering gevraagd over de aan BDP Khandekar verstrekte opdracht. Het college heeft nu geantwoord dat het ontwerpbureau volledig op eigen houtje heeft gehandeld. B en W stellen dat de financiële grens van 475.000 nadrukkelijk is vermeld in de opdracht: ,,Daarover kan geen enkel misverstand bestaan.’’

B en W voegen er wel aan toe: ,,Dat het bureau duurdere varianten heeft aangedragen staat hen vrij. We hebben u die niet willen onthouden.’’

Locatie Steenbergen

Hetzelfde omstreden ontwerpbureau heeft recentelijk de tekeningen gemaakt voor de inrichting van de locatie Steenbergen in Dronten: de voormalige Fiatgarage waar 123 parkeerplaatsen komen.