DeDrontenaar.nl

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Juist minder gedumpt afval in plaats van meer na plaatsing ondergrondse containers

Juist minder gedumpt afval in plaats van meer na plaatsing ondergrondse containers
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er bestond bij de plaatsing van de ondergrondse containers voor restafval bezorgdheid dat het zou leiden tot meer gedumpt huishoudelijk afval. Daar is echter geen sprake van, stellen B en W.

Het restafval moet sinds ruim een jaar naar ondergrondse containers in de buurt worden gebracht. De fractie van Leefbaar Dronten vraagt aan het gemeentebestuur: „Zijn er nadien meer meldingen van gedumpt huishoudelijk afval in de gehele gemeente Dronten?”

Geen negatief effect

Het college antwoordt: „De plaatsing van ondergrondse restafvalcontainers heeft over het geheel gezien geen negatief effect op het aantal meldingen van dumping in de gemeente Dronten.”

„Als we kijken naar de bijplaatsingen bij hoogbouw, zien we eerder een positief effect”, vervolgen B en W, „Voorheen hadden we bij hoogbouwlocaties bovengrondse containers. Deze zijn ook vervangen door ondergrondse containers. Het aantal bijplaatsingen bij deze locaties is afgenomen.”

Plastic afval

Wel merkte het gemeentebestuur vorige maand al op, dat er meer ‘vervuiling’ wordt aangetroffen tussen het plastic afval. De gemeente wil de inwoners hierover extra voorlichten.

Restafval

DeDrontenaar.nl