Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Jeugdhulp Dronten wordt nu verzorgd door 120 aanbieders; dat worden er veel minder

Jeugdhulp Dronten wordt nu verzorgd door 120 aanbieders; dat worden er veel minder
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De gemeente Dronten werkt momenteel voor de jeugdhulp samen met 120 zorgaanbieders. Dit worden er vanaf volgend jaar veel minder. Dat zei wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) vanavond in antwoord op vragen van het CDA.

Er komt een nieuwe aanbesteding van de jeugdhulp. Wethouder Van Bergen erkende dat dit een tijdrovend en bureaucratisch proces is. Wel heeft de gemeente voor een methode gekozen, waarbij de hoeveelheid papierwerk zoveel mogelijk beperkt blijft.

Minder aanbieders

„Wij willen verder met organisaties die daadwerkelijk onze inwoners helpen”, zei de wethouder. Daarbij zou het gaan om ongeveer de helft van de huidige 120 zorgaanbieders. „We gaan een intensievere samenwerking aan met minder aanbieders.”

Over de reden van die maatregel zei Van Bergen: „We willen de kwaliteit van de zorg verbeteren en dat is niet haalbaar - op basis van de ervaring van de afgelopen jaren - met de huidige 120 aanbieders.”

Soepele overgang

Uitgangspunt van de gemeente is dat er voldoende zorg wordt ingekocht en dat ook de ‘kleinere specialistische aanbieders’ aan bod komen. Als een kind van aanbieder moet wisselen, hoeft dat niet meteen op 1 januari. De huidige hulp kan doorlopen tot 1 juni 2019. „En mocht het aan de orde komen, dan gebeurt dat in goed overleg met ouders, het kind en de aanbieders”, aldus de wethouder.

„We zijn enigszins gerustgesteld”, reageerde de vraagsteller Brenda Berghorst (CDA).Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo