DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 31 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jean Paul Gebben na honderd dagen Dronten: „Werken, werken, werken en je kop houden”

Jean Paul Gebben na honderd dagen Dronten: „Werken, werken, werken en je kop houden”
Burgemeester Jean Paul Gebben
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Jean Paul Gebben ziet na (ruim) honderd dagen burgemeesterschap in Dronten een duidelijke parallel met zijn ‘roots’ in Twente: „Er heerst hier een aanpakmentaliteit.”

„Ik ben opgegroeid in Twente, in een gebied dat het de afgelopen zestig jaar heel erg moeilijk heeft gehad. Er heerste daar een mentaliteit van: werken, werken, werken en je kop houden. Dat in combinatie met veel creativiteit, want er was armoede en armoede maakt creatief”, vertelt de burgemeester.

„Je kunt bijna een parallel trekken naar Dronten: zestig jaar je kop houden en doorwerken. Er heerst hier een aanpakmentaliteit. Dat zie je bijvoorbeeld aan vrijwilligers, die samen de schouders eronder zetten. Dat vind ik herkenbaar.”

Echt heel erg mooi

Gebben verbaast zich erover dat zijn beeld van Flevoland volledig veranderd is: „Als je hier niet vaak komt, heb je een bepaald beeld van ‘de polder’. Dat beeld is helemaal weg.”

„Ik vind het hier ècht heel erg mooi. Mensen zeggen dat het kaal, vlak en saai is, maar er is hier veel meer natuur dan ik had verwacht. Als je door de gemeente rijdt… het is gewoon prachtig.”

Veel te doen

De nieuwe burgemeester omschrijft Dronten als een gemeente ‘waar ontzettend veel te doen is’: „Ik ga niet op de winkel passen, daar ben ik te jong en te energiek voor. En hier is nog genoeg te doen.”

Hij noemt de uitdaging op het gebied van ondermijning, maar ook de festivals: „Ik ben daar weggeblazen door de professionaliteit. Echt onwaarschijnlijk! Zaterdag was ik nog bij de Fright Nights bij Walibi. Hoe die samenwerking is en wat er achter de schermen allemaal gebeurt, dat is heel bijzonder. En hetzelfde zie je ook bij Defqon en Lowlands.”