Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Houdt gemeenteraad Dronten een superkorte vergadering? Of juist een superlange?

Houdt gemeenteraad Dronten een superkorte vergadering? Of juist een superlange?
Gemeenteraad Dronten in De Meerpaal.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Twee minuten en zevenentwintig seconden. Meer tijd had burgemeester Jean Paul Gebben als voorzitter van de gemeenteraad donderdag niet nodig om een agenda met een stuk of tien onderwerpen er doorheen te jagen. Deed hij een verwoede poging om het record van allerkortste raadsvergadering te breken? Integendeel, het wordt misschien wel de allerlangste raadsvergadering.

Normaal gesproken wordt de de raadsvergadering in Dronten voorgekauwd tijdens een commissievergadering. Daarna laten de raadsleden alles nog twee weken op zich inwerken, voordat de definitieve besluiten worden genomen.

Haast

De afgelopen week was het anders. Er stonden twee onderwerpen op de agenda die haast hadden: de bouw van een woning aan de Tarpanweg bij Swifterbant en de zonnepanelen boven de parkeerplaats achter het gemeentehuis. Het eerste onderwerp had haast vanwege een afspraak met de rechter, het tweede omdat de gemeente anders misschien een subsidie misloopt.

Daarom was er donderdag eerst een commissievergadering en meteen daarna een raadsvergadering. De eerste vergadering duurde ruim drie uur, vooral door de discussies over de Tarpanweg.

Uitstel

Vanwege alle onduidelijkheid stelde de raad een beslissing over die Tarpanweg uit tot een ingelaste vergadering eind deze maand. Na 2:27 minuten zei de burgemeester daarom: „Ik schors de vergadering tot donderdag 30 januari, half acht.”

En dat betekent dus dat het een vergadering wordt die twee weken duurt in plaats van twee minuten.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo