DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Heeft de nieuwe burgemeester nevenfuncties of niet? De gemeente Dronten heeft geen idee

Heeft de nieuwe burgemeester nevenfuncties of niet? De gemeente Dronten heeft geen idee
Kajsa Ollongren
Redactie: M.H.

DRONTEN - Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft de gemeenteraad van Dronten in een brief gewezen op de wettelijke plicht om de nevenfuncties van burgemeester en wethouders bekend te maken. De gemeente heeft dat voor burgemeester Jean Paul Gebben nog steeds niet gedaan. Volgens een woordvoerder is nog niet bekend òf de nieuwe burgemeester nevenfuncties heeft en zo ja welke.

De minister schrijft aan de gemeenteraad dat niet alleen de nevenfuncties moeten worden gepubliceerd, maar ook de hoogte van de inkomsten uit die ‘bijbaantjes’: „Dit is ingevoerd om een transparant openbaar bestuur te bevorderen en de integriteit van bestuurders te bewaken.”

Géén nevenfuncties

Op de website van de gemeente Dronten staat wel een opsomming van de nevenfuncties van de wethouders, gemeenteraadsleden en burgerraadsleden. Achter de namen van de vier wethouders staat vermeld dat zij géén nevenfuncties hebben en dus ook geen bijverdiensten.

Bij de burgemeester staat helemaal niets vermeld. „Zodra de nevenactiviteiten van de burgemeester ons bekend zijn publiceren we deze op onze website”, reageert een woordvoerder, „Wordt aan gewerkt.”