DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

GroenLinks vindt werkomstandigheden in het gemeentehuis onacceptabel

GroenLinks vindt werkomstandigheden in het gemeentehuis onacceptabel
Gemeentehuis Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Volgens Paul Vermast (GroenLinks) zijn de werkomstandigheden op sommige plekken in het gemeentehuis op warme dagen onacceptabel. Hij diende donderdag een motie in om te kijken naar verbetering. B en W namen zijn suggestie over.

„Het gemeentehuis heeft zijn beperkingen, het gebouw is gedateerd”, zei Vermast. Hij riep het gemeentebestuur op om de huisvesting te verbeteren en om meer vergaderruimte voor bijvoorbeeld de fracties te creëren.

Stapje verder

Jaap Oosterveld (ChristenUnie) ging nog een stapje verder: „Wij denken aan een totaal ander organisatiemodel, dat andere eisen stelt aan het gemeentehuis.”

Suzanne Stoop (PvdA) onderstreepte de behoefte aan vergaderruimte. Ze wees erop dat haar fractie voor vergaderingen is aangewezen op de medewerking van VVD-wethouder Ton van Amerongen, die zijn werkkamer beschikbaar stelt aan de socialisten.

Allemaal onzin

Jan den Boer (SP) vond het allemaal onzin: „Als al die ambtenaren nou gewoon lid worden van de vakbond en de arbeidsarts inschakelen, dan komen ze daar toch uit? Daar hoef je toch geen amendementen en moties voor in te dienen?”

'Overbodig', zo kenschetste wethouder Dirk Minne Vis de motie van GroenLinks. „We zijn al bezig met onderzoek naar met name het klimaat en naar het ‘nieuwe werken’, waardoor de inrichting flexibeler moet worden.” Van het tekort aan vergaderruimte was hij niet op de hoogte: „Maar ook dat gaan we onderzoeken.”