DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

GroenLinks vindt situatie studentenhuizen in Dronten onverteerbaar

GroenLinks vindt situatie studentenhuizen in Dronten onverteerbaar
Studentenhuis aan De Morinel.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Volgens GroenLinks is er geen enkel perspectief voor omwonenden die last hebben van studentenhuizen of huizen met arbeidsmigranten. De fractie concludeert dat uit een brief van B en W en noemt het ‘onverteerbaar’.

Volgens GroenLinks wil het college alleen helpen bij bemiddeling. De fractie vindt dat het college haar verantwoordelijkheid moet nemen en dat het gemeentebestuur faalt in de regelgeving.

Wethouder Verlaan

Ook is de partij van mening dat wethouder Nico Verlaan de raad verkeerd heeft geïnformeerd. Hij zei dat slechts enkele studenten- en arbeidsmigrantenhuizen na een vormfout van de gemeente door de mazen van de wet waren gekropen. In werkelijkheid bleken dat er 23 te zijn.

GroenLinks vindt dit geen incident meer: ,,Er lijkt een patroon van onvolkomenheden zichtbaar te worden.”

Vergaande maatregelen

GroenLinks stelt een aantal vergaande maatregelen voor, zoals een verbod op huisvesting van studenten en arbeidsmigranten in wijken. De partij vindt dat Aeres Hogeschool verantwoordelijk moet worden gesteld voor de huisvesting van studenten en dat werkgevers, zoals Fresh-Care, verplicht zorg moeten dragen voor huisvesting van arbeidsmigranten.

Op de campus van de hogeschool moeten volgens GroenLinks studenten wonen en geen arbeidsmigranten. Verder wil de fractie huisvesting van arbeidsmigranten op industrieterreinen mogelijk maken.

Als het aan GroenLinks ligt, wordt het onderwerp behandeld tijdens de raadsvergadering van 29 september.

Studentenhuisvesting