DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

GroenLinks pleit voor gemeentelijke ideeënbus met prijzenpot van 100.000 euro

GroenLinks pleit voor gemeentelijke ideeënbus met prijzenpot van 100.000 euro
Danieke van Baal (GroenLinks)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Als het aan GroenLinks ligt, gaat de gemeente Dronten honderdduizend euro beschikbaar stellen voor plannen van de inwoners. „Zij kunnen dan ideeën aandragen aan de hand van bepaalde thema's en de gemeente kan dan bijvoorbeeld tien thema’s steunen met 10.000 euro”, zegt gemeenteraadslid Danieke van Baal.

Het gemeentebestuur van Dronten wil de inwoners betrekken bij het opstellen van de begroting. Dat plan kwam echter te laat voor de begroting van 2019. GroenLinks hoopt de bevolking met haar ‘ideeënbus’ alsnog de kans te geven om een deel van de begroting van volgend jaar in te vullen.

Geen soep van maken

Volgens Remco de Maaijer (VVD) komt het voorstel van GroenLinks te laat. Voor Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) was het abacadabra: „Kom maar met een voorstel, want ik kan er op dit moment geen soep van maken.”

Lazise Hillebregt (D66) zei dat GroenLinks een half jaar te laat is: „En het is een vaag voorstel.” De enige enthousiaste reactie kwam van Siert Jan Lap (CDA): „Wij staan positief tegenover de intentie. Misschien kunnen we elkaar vinden in het concreet maken van het idee.”