Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Goede ‘weesfietsen’ uit Dronten gaan naar het AZC, de rest wordt vernietigd

Goede ‘weesfietsen’ uit Dronten gaan naar het AZC, de rest wordt vernietigd
De fietsenstalling bij het treinstation Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De niet-afgehaalde ‘weesfietsen’ van de gemeente Dronten gaan op den duur naar het asielzoekerscentrum. De gemeente kent geen mogelijkheid voor inwoners om deze fietsen tegen een zacht prijsje over te nemen.

DeDrontenaar.nl schreef vorige week dat de gemeente Dronten sinds de zomer van 2016 in totaal 516 fietsen uit de openbare ruimte heeft verwijderd. Daarvan zijn er slechts 10 door de eigenaren teruggehaald bij de milieustraat. Veel lezers vroegen ons wat er met de 506 overige fietsen gebeurt.

Gerepareerd

De gemeente meldt desgevraagd dat de bruikbare exemplaren na verloop van tijd worden opgehaald en gerepareerd door derden. Deze komen bij het Asielzoekerscentrum Dronten terecht. De rest wordt vernietigd.

Zodra fietsen bij de milieustraat van de gemeente binnenkomen, worden ze op de foto gezet, geregistreerd en komen ze op de website www.verlorenofgevonden.nl te staan. Zo kan de eigenaar zijn fiets terugvinden en weer ophalen. Daarbij moeten wel de kosten van de gemeente worden vergoed (25 euro). Ook moet worden aangetoond dat iemand daadwerkelijk de eigenaar is.

De gemeente schat bij binnenkomst de waarde van een fiets. Goedkope fietsen (tot 450 euro) worden drie maanden opgeslagen, duurdere fietsen worden minimaal een jaar bewaard. Als een fiets een framenummer heeft, wordt er gekeken of-ie gestolen is. Gestolen fietsen worden gemeld bij de politie.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo