DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeenteraad Dronten wil winkeliers Suydersee een ferme tik op de vingers geven

Redactie: M.H.

DRONTEN - Zeven van de acht fracties in de gemeenteraad brengen vanavond een voorstel in stemming, waarbij stichting DOES een stevige tik op de vingers krijgt. Eén van de aanleidingen is het besluit van de ondernemers in winkelcentrum Suydersee om te stoppen met de sponsoring van Koningsdag, de Sinterklaasintocht, de Meerpaaldagen en het Piratenfestival.

Verschillende raadsfracties morren al langer over het functioneren van stichting DOES. Zij constateren dat de stichting in het leven is geroepen om evenementen te organiseren in het winkelcentrum, maar zich steeds vaker als belangenbehartiger opwerpt.

Belangenbehartiger

Volgens de zeven partijen laat DOES nogal wat steken vallen bij die rol van belangenbehartiger: „Want niet alle ondernemers in het winkelhart voelen zich door DOES vertegenwoordigd.” De stopzetting van de sponsoring is voor de fracties - alleen de SP heeft het voorstel niet ondertekend - de druppel die de emmer doet overlopen.

De fracties stellen voor om de samenwerking te evalueren. B en W krijgen de opdracht om ‘waar daar aanleiding toe is’ met voorstellen te komen om de samenwerking met stichting DOES te herzien. Het voorstel wordt vanavond behandeld in de gemeenteraad.

Koningsdag en Sinterklaas in Dronten