DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 29 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeenteraad Dronten vindt berichtgeving Omroep Flevoland ‘zeer verontrustend’

Gemeenteraad Dronten vindt berichtgeving Omroep Flevoland ‘zeer verontrustend’
Ook bij de afgelopen raadsvergadering stonden CDA (achteraan voorste rij) en SP (vooraan rechts) alleen.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De meerderheid van de gemeenteraad van Dronten zet vraagtekens bij berichten van Omroep Flevoland over de bestuurscultuur in het gemeentehuis: „We vinden de berichtgeving van Omroep Flevoland, die zich alleen baseert op anonieme bronnen, om allerlei redenen zeer verontrustend."

De fractievoorzitters van ChristenUnie, D66, GroenLinks, Leefbaar Dronten, PvdA en VVD roepen de anonieme bronnen van de omroep op om uit de anonimiteit te stappen.

Informatie kenbaar maken

De zes fracties hebben een oproep rondgestuurd aan de geciteerde anonieme (oud-) ambtenaren om hun informatie aan de gemeenteraad kenbaar te maken 'of zich te wenden tot een onafhankelijke autoriteit of persoon'.

De brief is niet ondertekend door de fracties van de SP en het CDA. Alle andere fracties schrijven: „Wij nemen de signalen ernstig, maar om onze controlerende taak goed te kunnen uitoefenen is het belangrijk de meldingen uit de anonimiteit te halen.”

Kritisch bevragen

„Verder gaan wij in gesprek met de burgemeester, de gemeentesecretaris en de ondernemingsraad", aldus de fractievoorzitters, „Wij zullen hen in deze gesprekken kritisch bevragen over de organisatiecultuur.”

Aat de Jonge heeft eerder deze week een oproep geplaatst voor een dialoog. De zes fracties begrijpen die reactie van de burgemeester: „Maar wij kunnen ons voorstellen dat de anonieme bronnen geen gebruik zullen maken van zijn uitnodiging. Immers, zij hebben zich niet voor niets anoniem tot de media gewend.”