DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeenteraad Dronten spreekt zich niet uit over man of vrouw als burgemeester

Redactie: M.H.

DRONTEN - „We hebben ons nadrukkelijk niet uitgesproken over de voorkeur voor een vrouw of man.” Dat zegt Paul Vermast van de vertrouwenscommissie-in-oprichting over de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Dronten.

De commissie uit de gemeenteraad moet donderdag tijdens een bijzondere raadsvergadering nog geïnstalleerd worden, maar er is al het nodige voorwerk verricht. Er is een profielschets gemaakt, die donderdag wordt besproken en vervolgens aangeboden aan Leen Verbeek, de commissaris van de koning in Flevoland.

Vanuit het hart

„Van onze nieuwe burgemeester verwachten wij een verbinding met Dronten vanuit het hart”, valt er in de profielschets te lezen, „U positioneert de gemeente in Flevoland en de regio Zwolle, en kent de weg in Den Haag en Brussel. U weet de regionale en landelijke contacten tactisch in te zetten voor de behartiging van onze belangen.”

Paul Vermast (GroenLinks): „Op basis van de enquêtes die zijn gehouden, gesprekken die er zijn gevoerd en alle opmerkingen en adviezen die ons vanuit de samenleving spontaan zijn aangereikt hebben we geprobeerd een beeld neer te zetten waarin wij onze gemeente en de ambities voor de nieuwe burgemeester herkennen. Dat gaat dan vooral om competenties en stijl.”

Als de gemeenteraad donderdag akkoord gaat met de tekst van de profielschets, kan Leen Verbeek vervolgens de vacature openstellen.

Afscheidstoespraak