DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeenteraad Dronten mag zich uitspreken over renovatie laatste stukje De Noord

Redactie: M.H.

DRONTEN - De renovatie van het laatste stukje van De Noord tussen de rotonde bij De Oeverloper en het centrum (De Helling) staat voor volgend jaar op het programma. Volgens de huidige planning krijgt dit weggedeelte niet de ‘luxe’ uitstraling van het deel tussen het station en De Oeverloper, maar wethouder Nico Verlaan laat dit graag aan de gemeenteraad over.

Dit jaar wordt De Noord tussen de rotondes Energieweg en Oeverloper aangepakt voor 9 ton. Ook worden in 2017 de plannen gemaakt voor het gedeelte naar De Helling. De werkzaamheden aan dat laatste weggedeelte moeten volgend jaar worden uitgevoerd.

Geen facelift

Volgens de huidige planning krijgt het laatste stukje van De Noord geen facelift zoals het deel dat dit jaar onder handen wordt genomen. Deze klinkerweg maakt geen onderdeel uit van de hoofd-verkeersstructuur van Dronten. Het wordt gezien als centrum- en verblijfsgebied.

Wethouder Nico Verlaan houdt echter een slag om de arm. Hij sluit niet aan dat de raadsleden het niveau van dit laatste deel van De Noord willen opwaarderen. Mocht dat het geval zijn, dan is hij bereid de mogelijkheden te onderzoeken.

De Noord