DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeenteraad Dronten lijkt te gaan kiezen voor geleidelijke verhoging van huwelijkstarieven

Gemeenteraad Dronten lijkt te gaan kiezen voor geleidelijke verhoging van huwelijkstarieven
Foto: Pexels
Redactie: M.H.

DRONTEN - Als het aan vier fracties uit de gemeenteraad ligt, wordt het tarief om te trouwen in het gemeentehuis stapsgewijs verhoogd. Het lijkt erop dat een meerderheid van de gemeenteraad het daarmee eens is. Er werd gisteravond echter niet over gestemd, omdat er in het voorstel van GroenLinks nog wat schoonheidsfoutjes zaten.

B en W willen de tarieven in één keer fors verhogen. „Wij waren onaangenaam verrast door de stijging met meer dan 100%”, zo verdedigde Paul Vermast (GroenLinks) het voorstel dat hij samen met ChristenUnie, PvdA en D66 indiende.

Twee keer 50%

Als het aan dit kwartet ligt, wordt de extra verhoging teruggebracht naar 50% in 2020 en nogmaals 50% in 2021. Of die tweede stap daadwerkelijk gezet moet worden, daarover kan dan het komende jaar nog eens goed worden nagedacht.

Suzanne Stoop (PvdA) was het daarmee eens, want zij vond het voorstel van B en W ‘heel onvriendelijk voor onze inwoners’. „Wij willen geen hoge drempels opwerpen voor mensen die het huwelijksbootje instappen”, zei Marloes Hotting (ChristenUnie). Peter Duvekot (SP) was van mening dat het gemeentebestuur de inwoners had moeten betrekken bij de plannen.

Onvolkomenheden

Ferdinand Zomerman (CDA) ontdekte nogal wat onvolkomenheden in het voorstel van de vier partijen. Paul Vermast vroeg schorsing van de vergadering aan om uit te vogelen waar het mis was gegaan. Hij slaagde er echter niet in om dat boven water te krijgen en vroeg daarom een maand uitstel. Daar stemde de voltallige gemeenteraad mee in.