DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente wil restafval eens in de vier weken gaan ophalen

Gemeente wil restafval eens in de vier weken gaan ophalen
De gemeente wil het scheiden van afval stimuleren.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - B en W denken erover na om het restafval minder vaak op te halen. Op die manier hoopt het college het beter scheiden van afval te stimuleren.

Om de burgers op den duur echt te dwingen hun afval te scheiden, denkt de gemeente aan ‘omgekeerd inzamelen’. Hierbij wordt het restafval niet meer aan huis opgehaald, maar via ondergrondse wijkcontainers. De burgers brengen hun afval hier naartoe.

Tussenvorm

Als tussenvorm noemen B en W het terugbrengen van de frequentie van inzameling van restafval tot bijvoorbeeld één maal per vier weken in plaats van tweewekelijks.

De mogelijkheden om de inwoners tot het scheiden van afval aan te zetten worden binnenkort aan de gemeenteraad voorgelegd in een ‘afvalbeleidsplan’. Vooruitlopend op de bespreking van dit plan wordt nu al nagedacht over mogelijkheden om het restafval minder frequent op te halen.

Gaan we dan ook minder betalen.
Gert | woensdag 21 oktober 2015 21:30
Gaan we dan ook minder betalen?
Gert | woensdag 21 oktober 2015 21:31
Prima idee. Er zit nog nauwelijks iets in mijn restafvalbak. Bij één maal per vier weken zal die bak nog steeds niet vol zijn. Marjolijn
Marjolijn | zaterdag 24 oktober 2015 19:15
Prima idee. Mijn restafvalbak is nooit vol. Ik denk dat ie ook niet vol zal zijn bij één maal in de vier weken ophalen. Marjolijn
Marjolijn | zaterdag 24 oktober 2015 19:16