DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 25 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente wil jongeren die elders naar school gaan een plek geven in Dronten

Gemeente wil jongeren die elders naar school gaan een plek geven in Dronten
Ramazan Yazir (CDA)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - In vergelijking met andere gemeenten gaan veel Drontense jongeren naar het voortgezet speciaal onderwijs. Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) is aan het kijken of er voor die jongeren een goede plek te vinden is binnen het voortgezet onderwijs in het eigen dorp.

CDA-raadslid Ramazan Yazir vroeg naar een verklaring waarom zoveel kinderen uit Dronten naar het speciaal onderwijs gaan. Wethouder Van Bergen antwoordde dat de gemeente dit aan het analyseren is: „Want als we de oorzaken weten, kunnen we kijken of we die weg kunnen nemen.”

Afname kwaliteit?

Yazir constateerde dat de gemeente deze jongeren het liefst in het reguliere onderwijs onderbrengt: „Vanuit financieel oogpunt begrijp ik dat wel, maar leidt dit niet tot afname van de kwaliteit in het reguliere onderwijs?”

„Wij redeneren net andersom”, reageerde Van Bergen, „Wij gaan uit van wat het effect is voor de kinderen. Het allerbelangrijkste is dat kinderen goed onderwijs krijgen, zo dicht mogelijk bij huis.”

Samen met onderwijs, jeugdzorg en alle andere betrokkenen kijkt de gemeente naar de mogelijkheden voor kinderen die moeten reizen naar school: „We kijken of we hen met dezelfde kwaliteit dichter bij huis een goede plek in het onderwijs in Dronten kunnen geven. Voor een aantal kinderen kan dat niet, maar voor anderen misschien met wat extra ondersteuning wel.”