DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente wijst ministerie op mogelijk een extra informatieavond over Lelystad Airport in Dronten

Gemeente wijst ministerie op mogelijk een extra informatieavond over Lelystad Airport in Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft bij het ministerie de mogelijkheid voor het organiseren van een extra informatieavond over het nieuwe luchthavenbesluit voor Lelystad Airport onder de aandacht gebracht. Op dit moment staat er in Flevoland slechts één avond gepland: op dinsdag 5 februari in het Agora-theater in Lelystad.

Paul Vermast, fractievoorzitter van GroenLinks in Dronten, had zich erover verbaasd dat er geen avond in Dronten of Biddinghuizen wordt gehouden: „Waarom niet in de meest getroffen gemeente?”

Wethouder Irene Korting (VVD) heeft geantwoord dat de organisatie van de avonden een verantwoordelijkheid is van het ministerie: „Men heeft gekozen voor het organiseren van één bijeenkomst per provincie. De gemeente Dronten gaat niet over de locatiekeuze van de informatiebijeenkomsten.”

Inspraakprocedures

B en W schrijven: „Wat voor ons voorop staat is dat er op een goede en volledige manier door het ministerie wordt gecommuniceerd over het nieuwe luchthavenbesluit. Daarbij lijkt het ons overigens logisch dat het besluit van de Kamer pas plaatsvindt na afronding van de inspraakprocedures, zodat de inbreng en standpunten van inwoners, bestuurders en collega-overheden kunnen worden meegewogen in de Kamer.”