DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente versneld op zoek naar een geschikte uitbreidingslocatie voor het dorp Dronten

Gemeente versneld op zoek naar een geschikte uitbreidingslocatie voor het dorp Dronten
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Als de Tweede Kamer volgende week instemt met het voorstel om in Flevoland 100.000 extra woningen te bouwen, dan moet de gemeente versneld op zoek naar een nieuwe uitbreidingslocatie voor het dorp Dronten. „Dat moeten we dan naar voren trekken”, zei wethouder Peter van Bergen vanavond in antwoord op vragen van de VVD.

De gemeente Dronten heeft voor de jaren tot 2025 al een kleine tweeduizend woningen in de planning. In Swifterbant moeten die gebouwd worden in de nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid. Daarnaast worden de wijken De Graafschap in Biddinghuizen en Het Palet in Dronten afgebouwd. Verder zijn er in Dronten enkele afzonderlijke locaties, waaronder met name het Hanzekwartier.

„We pakken de handschoen graag op”, zei Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) over de motie, die in de Tweede Kamer hoogstwaarschijnlijk wordt aangenomen: „Het betekent dat we gaan versnellen waar het kan èn dat we extra plancapaciteit moeten creëren.”

Voor wat hoort wat

Net als gisteren Provinciale Staten sprak ook de wethouder over ‘voor wat hoort wat’: „Als we een evenwichtige groei willen, horen daar voor de gemeente Dronten handreikingen bij op het gebied van bereikbaarheid, infrastructuur, voorzieningen en werkgelegenheid.” Daarnaast moet het Rijk volgens Van Bergen ook financieel over de brug komen.

„We gaan met de andere gemeenten, de provincie en het Rijk optrekken om te kijken welke ambitie realiseerbaar is”, aldus Peter van Bergen.

Honderdduizend woningen

Zijn eerdere (kritische) reacties op dit onderwerp nu gewoon verwijderd?
JJWago | donderdag 5 maart 2020 10:37
fijne site is dit dan!
JJWago | donderdag 5 maart 2020 10:38