DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente stuit bij afvalcontainers op kabels en leidingen: „Kan toch niet waar zijn?”

Gemeente stuit bij afvalcontainers op kabels en leidingen: „Kan toch niet waar zijn?”
Ton van Amerongen (VVD)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente moet in het dorp Dronten nog vijf ondergrondse afvalcontainers voor restafval plaatsen. Dat komt deels omdat er in nieuwbouwwijk Het Palet nog geen locaties waren aangewezen, deels omdat er bij het graven kabels en leidingen in de weg bleken te liggen.

„Dat kan toch niet waar zijn?”, zei Paul Vermast (GroenLinks) over die kabels en leidingen, „We weten toch waar kabels en leidingen liggen? Hoe kunnen we dat als gemeente zelf niet weten?”

Het is niet anders

„Het is niet anders, ik had het liever ook niet gewild”, reageerde wethouder Ton van Amerongen (VVD), „Maar soms geven tekeningen net even een ander beeld dan wat we bij graafwerk aantreffen.”

De wethouder vertelde dat het inzamelen van restafval via de ondergrondse containers in Biddinghuizen en Swifterbant volgens planning in januari van start is gegaan. Hetzelfde geldt voor een deel van Dronten.

Vorst

Voor de rest van Dronten is de nieuwe manier van werken half maart ingevoerd. Niet alle containers waren toen geplaatst en dat had - behalve met de kabels en leidingen - ook te maken met de vorst.

Het feit dat nu nog steeds niet alle containers geplaatst zijn, belemmert volgens de wethouder het inzamelen van het restafval niet: „Òf er zijn alternatieven òf er wordt tijdelijk maatwerk geleverd voor een deel van de desbetreffende wijk.”

Restafval