DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 5 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente kan miljoenen bezuinigen op renovatie gemeentehuis; B en W zien ‘t niet zitten

Gemeente kan miljoenen bezuinigen op renovatie gemeentehuis; B en W zien ‘t niet zitten
Gemeentehuis Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er zijn tal van mogelijkheden om te bezuinigen op de renovatie van het gemeentehuis. Op verzoek van de gemeenteraad hebben B en W de scenario’s voor besparingen op een rij gezet. Als het aan het college ligt, houdt de raad echter vast aan een verbouwing voor ruim 20 miljoen euro.

De gemeenteraad heeft in november besloten om het gemeentehuis ingrijpend te verbouwen. De mogelijkheid van nieuwbouw werd door de raad unaniem afgewezen. Wel kregen B en W de opdracht om te kijken of er nog bezuinigd kan worden.

Binnenmuren laten staan

Onder leiding van wethouder Jaap Oosterveld zijn de mogelijke bezuinigingen op een rijtje gezet. De resultaten daarvan zijn vandaag gepresenteerd. Het grootste bedrag (1,4 miljoen euro) kan volgens het college worden bespaard door alle binnenmuren te laten staan.

Het gemeentebestuur wil zonnepanelen plaatsen als overkapping boven het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Deze zonnepanelen kunnen ook bij een externe partij worden ondergebracht en dat zou 1,25 miljoen euro besparen. Iets meer dan één miljoen euro zou bespaard kunnen worden door minder te isoleren dan gepland en de aardgasgestookte CV-installatie te handhaven.

Eind volgende maand gaat de gemeenteraad vergaderen over de mogelijke bezuinigingen.

Verbouwing gemeentehuis