DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente gaat Rietweg niet aanpassen als verbinding naar vliegveld Lelystad

Redactie: M.H.

DRONTEN - B en W hebben besloten dat de Rietweg niet wordt aangepast als verbinding naar Lelystad Airport. „Dat is een schier onmogelijke opgave en véél te duur”, zegt burgemeester Aat de Jonge.

Voor het verkeer tussen Roggebotsluis en vliegveld Lelystad is de Rietweg de kortste verbinding. CDA-wethouder Nico Verlaan wilde daarom onderzoeken of er mogelijkheden waren om de Rietweg aan te passen voor al het extra verkeer.

Onderzoek stopgezet

Na het opstappen van Verlaan heeft het overgebleven deel van B en W besloten dit onderzoek stop te zetten. Aat de Jonge: „We hebben ons afgevraagd: moeten we de Rietweg in het debat rond luchthaven Lelystad als een zwaar punt naar voren blijven brengen? En daarvan hebben we gezegd: dat lijkt ons op dit moment minder nuttig.”

Aanpassing van de Rietweg is volgens de burgemeester niet zinvol: „Het is een hele ingewikkelde weg, want er liggen aan beide zijden boerderijen. Als je de Rietweg geschikt wilt maken voor extra verkeer, moet je 'm verdubbelen. Dan moet je B-wegen maken om de boerderijen te bereiken en moeten er vrijliggende fietspaden komen."

Betere oplossingen

Overigens erkent De Jonge dat er wel iets moet gebeuren, omdat het verkeer waarschijnlijk de kortste weg gaat zoeken: „Er zal best in het kader van de luchthaven gezocht moeten worden naar andere, betere oplossingen.”