DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente gaat definitief 475.000 euro investeren in Redeplein

Gemeente gaat definitief 475.000 euro investeren in Redeplein
D66, SP (voorgrond), ChristenUnie en GroenLinks (achtergrond) stemmen tegen.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Met de steun van de coalitiepartijen CDA, VVD en Leefbaar Dronten is vanavond het plan aangenomen om het Redeplein voor 475.000 euro aan te pakken. Nadat wethouder Dirk Minne Vis harde toezeggingen had gedaan over de beheerskosten, ging ook de fractie van de PvdA akkoord.

D66, GroenLinks, SP en ChristenUnie stemden tegen het plan. SP vindt dat er helemaal niets hoeft te gebeuren aan het plein. D66 ziet meer in het investeren in activiteiten dan in wat zij "het verplaatsen van stenen" noemen.

Procedure

Paul Vermast (GroenLinks) had grote moeite met de door B en W voorgestelde procedure, waarbij de gemeenteraad geen invloed meer heeft over hoe het plein er uit komt te zien. Dat wordt straks bepaald door een bouwteam in overleg met betrokkenen, waaronder de winkeliers.

Ook Jaap Oosterveld kon zich niet vinden in een bouwteam, dat alles voor het zeggen heeft: ,,Wij zetten het geld liever in voor andere doelen, zoals zorgvragen, vragen vanuit de jeugdhulpverlening, uitbreiding van de mogelijkheden van het OBD.’’

Beheerskosten

Bij Suzanne Stoop (PvdA) lag de pijn vooral in de onduidelijkheid over de financiën. Zij wilde precies weten wat straks de kosten per jaar worden. Haar fractie kreeg daarbij steun van Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) en Siert Jan Lap (CDA)

Wethouder Dirk Minne Vis deed aan het eind van de beraadslagingen de toezegging dat het beheer van het nieuwe plein straks maximaal 30.000 euro per jaar gaat kosten: 10.000 euro voor een waterpartij en 20.000 euro voor het groen. Die belofte was goed genoeg om de meerderheid van de raad te overtuigen.

Later meer