DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten zet per ongeluk deel geheime vergadering online

Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft sinds kort een nieuw bedrijf voor de videoverslaggeving van de gemeenteraadsvergaderingen: Company Webcast. Deze firma heeft vanavond een deel van een geheime vergadering online gezet.

VVD-fractievoorzitter Bernd Rosing vroeg bij de behandeling van het besloten deel van de vergadering voor alle zekerheid of de livestream was uitgeschakeld. Griffier Djimmer Petrusma verzekerde hem dat alleen de aanwezigen konden meeluisteren.

Boetekleed

In werkelijkheid liet Company Webcast wereldwijd zien hoe wethouder Nico Verlaan het boetekleed aantrok. ,,Hier zit een lid van het college met een gepaste nederigheid. Dit is een slordigheid die wij niet voorzien hadden.’’ De gemeente blijkt bepaalde jurisprudentie over het hoofd te hebben gezien.

De wethouder vertelde dat de gemeente drie vergunningen heeft geweigerd, die bij de commissie bezwaarschriften zijn terechtgekomen. ,,Wij gaan bij alle bestemmingsplannen uit van een bepaalde manier van wonen’’, aldus de wethouder. Op dat moment werd de uitzending beëindigd.