DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten wil WiFi in Suydersee, inwoners vinden het een taak van ondernemers

Gemeente Dronten wil WiFi in Suydersee, inwoners vinden het een taak van ondernemers
Openbare WiFi in winkelcentra
Foto: Zomerenquête DeDrontenaar.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het is de bedoeling dat de gemeente Dronten dit kalenderjaar gratis WiFi realiseert in winkelcentrum Suydersee. Vragen over de stand van zaken blijven vanuit het gemeentehuis echter onbeantwoord. Ondertussen zijn de inwoners duidelijk: bijna tweederde van de inwoners vindt WiFi geen taak van de overheid.

Uit de zomerenquête van DeDrontenaar.nl blijkt dat 22% van de inwoners meent dat openbare WiFi in de winkelcentra moet worden betaald door de gemeente. Slechts 13% is het eens met het gemeentebestuur. Zij vinden dat het inderdaad moet worden betaald door de gemeente en dan alleen voor winkelcentrum Suydersee.

Budget beschikbaar

Voormalig CDA-wethouder Dirk Minne Vis heeft zich steeds sterk gemaakt voor openbare WiFi in het centrum van Dronten. De gemeenteraad stelde er een budget voor beschikbaar. Een jaar geleden werd dat budget nog eens met vijfduizend euro verhoogd om het in 2018 te kunnen aanleggen.

Sindsdien is het stil rond de openbare WiFi in het winkelcentrum. Het wordt niet genoemd in de jaarstukken van B en W, noch in de kadernota, noch in het coalitieakkoord.

DOES niet enthousiast

Bekend is dat de stichting DOES - verantwoordelijk voor de evenementen in het winkelcentrum - niet staat te springen om WiFi. Dat is een probleem, want het idee was dat de gemeente het systeem zou laten aanleggen en dat DOES daarna het beheer en onderhoud zou verzorgen.