DeDrontenaar.nl

Woensdag, 12 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten wil 4x per uur een trein naar de Randstad

Gemeente Dronten wil 4x per uur een trein naar de Randstad
Intercity raast station Dronten voorbij.
Foto: ©maartenheijenk.
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het gemeentebestuur van Dronten steunt een voorstel van de gemeente Hoogeveen om de intercity’s te laten stoppen in Dronten. Volgens B en W is het mogelijk om vanuit station Dronten vier keer per uur een trein naar de Randstad te laten rijden.

De gemeente Hoogeveen heeft onderzoek laten doen naar de treinverbinding tussen Noord-Nederland en de Randstad. Daarbij is men tot de conclusie gekomen dat de verbinding veel beter wordt door het inzetten van wat men ‘regio-intercity’s’ noemt.

Stoptrein vervangen

Volgens de gemeente Hoogeveen is het mogelijk om de intercity’s tussen Lelystad en Groningen ook de tussenstations, waaronder Dronten, te laten aandoen. Deze regio-intercity zou de stoptrein voor een deel moeten vervangen.

Reizigersorganisatie ROVER is het met Hoogeveen eens en ook de gemeente Dronten steunt nu het initiatief. ,,Want uit onderzoek is gebleken dat de dienstregeling aangepast kan worden, waarbij er geen technische, logistieke of vervoerskundige problemen ontstaan’’, schrijft het gemeentebestuur van Dronten.

Aansluiting op stadsbus

Ook wijst de gemeente erop dat met de invoering van de nieuwe treindienstregeling de aansluiting van de stadsbus (lijn 21 en 22) is verslechterd. Reizigers moeten nu op het station langer wachten op de trein richting Lelystad en Randstad. Bij de invoering van de regio-intercity zou de stadsdienst weer beter aansluiten op de trein.

De gemeente Dronten voegt eraan toe dat het voorstel van de gemeente Hoogeveen ook voordelen heeft voor de bereikbaarheid van vliegveld Lelystad.uw samenvatting van het plan is niet helemaal juist. Het is absoluut niet de bedoeling om de huidige doorgaande IC's Lelystad-Zwolle extra stops te laten maken, maar om de huidige IC's Amsterdam Centraal - Almere en Dordrecht - Lelystad door te laten rijden als ICregio naar Groningen resp. Zwolle. Tussen Almere Oostvaarders en Groningen vervangen deze nieuwe, stoppende ICregio's de huidige Sprinters.
Ing ACF Sierts | woensdag 8 februari 2017 15:39