DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten stelt een ‘blowverbod’ in

Gemeente Dronten stelt een ‘blowverbod’ in
Voor het flyeren hoeft niet altijd meer een vergunning te worden aangevraagd.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft een blowverbod ingesteld. Dat verbod maakt deel uit van de vernieuwde Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De gemeente heeft geprobeerd in de nieuwe verordening minder regels op te nemen. Daarnaast is er ingezet op lastenvermindering en veiligheid.

,,De APV is een document met regels die door elke gemeente afzonderlijk wordt opgesteld en geldt voor iedereen binnen de gemeente, met als doel de dorpen netjes en leefbaar te houden”, aldus de gemeente.

Burgemeester Aat de Jonge: ,,Omdat de APV iedereen raakt, heeft het college nadrukkelijk aan inwoners gevraagd mee te denken om ons te voorzien van ideeën en adviezen.”

Flyeren en collecteren

Inwonersavonden in november en januari hebben ertoe geleid dat in de nieuwe APV een aantal artikelen is ingetrokken of gewijzigd. Dit heeft er toe geleid dat voor bepaalde activiteiten zoals flyeren in de openbare ruimte en het collecteren niet in alle gevallen meer een vergunning nodig is.

Verder zijn er nieuwe artikelen toegevoegd die de veiligheid ten goede moeten komen zoals een blowverbod en het aanwijzen van politieambtenaren als toezichthouder. In september wordt de nieuwe APV behandeld in de raadscommissie.

En dat geldt dan in de hele gemeente? Tot de voordeur, of ook er over heen?Goed idee! Kun je het festivalterrein in Biddinghuizen ook meteen opdoeken. Economisch wel slim: de gemeente was immers zo handig om daarop toe te leggen i.p.v. op te verdienen. Maar stel je voor met wat voor imago de gemeente straks in het landelijke nieuws komt als Lowlands moet uitwijken om zo'n oubollige, stalinistische maatregel! Maar afgezien van het feit dat de gemeente ingrijpt in de persoonlijke levenssfeer van mensen: welk probleem wordt hier eigenlijk opgelost?
Majanna de Visser | vrijdag 29 juli 2016 09:10
Rookte gister nog stiekem een jointje met aat beetje hypocriet dus
Jean-paul | vrijdag 29 juli 2016 13:07
Dit is een grapje toch?
Nick | vrijdag 29 juli 2016 13:11
Hypocriete shit, een blow verbod maar wel coke verkopen onder de toonbank bij de jumbo... Slechte zaak
Guus van T' Hah | vrijdag 29 juli 2016 13:14
Nou nou nou... Gemeente Dronten moet dit nou weer. Maak dat goedje gewoon legaal dan ben je meteen ook van dat criminele gezeur af. zeker dat die aat het zelf allemaal weg kan roken sjongejonge.
Peter | vrijdag 29 juli 2016 13:40
Ja hallo zeg ?.. en wat nou als ik rustig aan even een wietsigaret wil roken boven het centrum, wat ik nu al 15 jaar doe ?? vaak genoeg even een pretsigaret aangestoken voor het gemeente huis en nooit een opmerking gehoord echt belachelijk dit!!!!!!!
Jacky bos | vrijdag 29 juli 2016 13:51
Deze apv maatregel is in strijd met de opiumwet iets verbieden wat al verboden is, tevens landelijk gaat boven lokaal.
Vectra | zondag 31 juli 2016 13:17
Regeltjes, regeltjes, regeltjes, regeltjes, regeltjes, zooooo verschrikkelijk veel regeltjes in NL, dat het eigenlijk niets meer uitmaakt.
Johnny W | vrijdag 5 augustus 2016 13:26
regeltjes regeltjes regeltjes regeltjes regeltjes zooooo verschrikkelijk veel regeltjes in NL dat het eigenlijk nog weinig uitmaakt . . . . .
Johnny W | vrijdag 5 augustus 2016 13:30
Vorig bericht mijnerzijds ging even verkeerd, waardoor nu dubbel geplaatst. @ Majanna de Visser: maak je geen zorgen een dergelijk verbod is in het verleden nooit een succes gebleken, zal het in de toekomst ook niet worden. De klaarblijkelijke gedachtegang van zo'n beetje alle overheden om de vingers achter ieder maatschappelijk aspect te willen krijgen is een Utopie.
Johnny W | vrijdag 5 augustus 2016 13:36