DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 4 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten steekt figuurlijk de vlag uit: „Wij hebben de laagste woonlasten”

Gemeente Dronten steekt figuurlijk de vlag uit: „Wij hebben de laagste woonlasten”
Ton van Amerongen in gesprek met een inwoner.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Ik vind dit een mooi succes”, glundert wethouder Ton van Amerongen (VVD) bij de resultaten van een onderzoek van de vereniging Eigen Huis. Uit dat onderzoek blijkt de gemeente Dronten binnen de gemeente Flevoland de laagste woonlasten heeft. Ook is de stijging in 2019 lager dan in de vijf andere Flevolandse gemeenten.

„De laagste woonlasten in Flevoland is geen doel op zich”, voegt de wethouder er meteen aan toe, „Maar wij willen wel lage woonlasten houden. Dat stralen we ook uit, want we hebben in 2019 alleen het inflatiepercentage van 1,6% meegenomen. Bovendien hebben we de hondenbelasting afgeschaft. Dat is nog niet eens meegenomen in het onderzoek van Eigen Huis.”

Eigen Huis heeft drie gemeentelijke belastingen met elkaar vergeleken: de rioolheffing, de afvalstoffenheffing en de OZB. „Negen of tien jaar geleden hebben we een traject ingezet om de lastendruk zo laag mogelijk te houden. Nu blijkt dus dat we - volgens mij voor ’t eerst - de laagste woonlasten hebben van alle Flevolandse gemeenten.”