DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 3 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten staat er financieel goed voor ondanks extra kosten ambtenaren

Gemeente Dronten staat er financieel goed voor ondanks extra kosten ambtenaren
Wethouder Ton van Amerongen (VVD)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - De inhuur van externe managers kost de gemeente Dronten extra geld. Ook de nieuwe CAO voor gemeente-ambtenaren kan de gemeente op kosten jagen. Toch is wethouder Ton van Amerongen van financiën optimistisch gestemd: „We staan er zowel met ons huishoudboekje als ons spaarbankboekje goed voor.”

„We hebben een mooi financieel perspectief”, aldus de wethouder, „We zijn één van de twee gemeenten in Flevoland die van de provinciale toezichthouder de code ‘groen’ hebben gekregen.”

Externe managers

Dat perspectief is de afgelopen maanden nog verbeterd doordat het Rijk de gemeente Dronten meer geld gaf uit het zogenaamde ‘gemeentefonds’. Daar stond tegenover dat de gemeente externe managers inhuurde. „Dat kost ons eenmalig wat extra geld, maar dat heeft geen invloed op het structurele begrotingssaldo”, relativeert de wethouder van financiën.

Voor de nabije toekomst maakt Van Amerongen zich enigszins zorgen over de nieuwe CAO voor gemeente-ambtenaren en over de gestegen inflatie.

Ook is het nog afwachten of het Rijk in haar ‘septembercirculaire’ met verrassingen komt. De wethouder rekent er echter op dat het demissionaire kabinet zich op de vlakte zal houden.