DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten schiet in de stress: „Enquête gaat niet over standbeeld Hakim Ziyech”

Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten benadrukt op haar website dat er nìet gestemd kan worden voor een standbeeld van Hakim Ziyech in het nieuwe gemeentehuis. Benadrukt wordt dat de enquête gaat over de inrichting en vormgeving van de publiekshal.

DeDrontenaar.nl schreef vorige week over de enquête voor de verbouwing van het gemeentehuis. Daarin vermeldden wij dat Hakim Ziyech op de ‘shortlist’ stond van ‘belangrijkste symbolen van onze gemeente’. Die naam Ziyech is sindsdien een eigen leven gaan leiden en is door tal van media overgenomen.

Standbeeld

Margot van Staveren, door de gemeente ingehuurd voor de inspraak rond het ziekenhuis, reageerde in dagblad De Stentor op de optie van een standbeeld voor de voetballer van Ajax. „Dat is aan de inwoners om te bepalen”, antwoordde zij.

De gemeente Dronten constateert nu dat tal van media inmiddels berichten dat er gestemd kan worden voor een standbeeld van Ziyech: „Dit is niet het geval. We zijn zeer trots op Drontenaar Hakim Ziyech en we volgen zijn carrière op de voet. Maar de enquête voor inwoners gaat over de dienstverlening en vormgeving in de publiekshal van het gemeentehuis, niet over een beeld van Ziyech.”

Verbouwing gemeentehuis