DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten publiceert vijf huisadressen van leerlingen en biedt excuses aan

Gemeente Dronten publiceert vijf huisadressen van leerlingen en biedt excuses aan
Wethouder Ton van Amerongen (VVD)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft per abuis vijf adressen gepubliceerd van scholieren die gebruik maken van aangepast vervoer. Dit is gebeurd in het kader van de aanbesteding van het leerlingenvervoer. De gemeente heeft hun ouders gisteravond gebeld en excuses aangeboden, zei wethouder Ton van Amerongen vanavond in antwoord op vragen van GroenLinks.

Volgens de wethouder is het voor het maken van een offerte noodzakelijk dat vervoersbedrijven de ‘ritgegevens’ krijgen. De gemeente heeft daarom een lijst met 206 straatnamen gepubliceerd: „Dus geen huisnummers en zeker geen namen van personen.”

Vijf gevallen

In vijf gevallen is wel een huisnummer genoemd. „Ik wil er geen twijfel over laten bestaan dat deze vijf huisnummers nooit gepubliceerd hadden mogen worden”, aldus Van Amerongen. De gemeente heeft de ritgegevens dan ook meteen na de ontdekking door RTL van het internet laten halen. Alle betrokken ouders hebben via de e-mail uitleg gekregen. De vijf ouders waarvan de huisnummers zijn 'gelekt', zijn gebeld.

Van Amerongen benadrukte dat de gemeente in de toekomst extra goed gaat opletten: „Die vijf huisnummers -ik hoef er niet omheen te draaien- zijn er doorheen geglipt. Dat is jammer, maar het laat ook zien dat het streven naar perfectie lastig is. Er hebben acht ogen naar gekeken en dan is het dus nog steeds mogelijk dat er iets over het hoofd wordt gezien. Waar gewerkt wordt, worden in sommige gevallen fouten gemaakt.”

Geen excuses?

„Ik schrik van deze beantwoording misschien nog wel meer dan van de fout”, reageerde Paul Vermast (GroenLinks). Hij vroeg zich af wat deze fout doet met het vertrouwen van ouders. Ook wees hij erop dat de informatie nog steeds te vinden is op het internet. Tenslotte miste hij het woord ‘excuses’ in de brief aan de ouders.

Ton van Amerongen herhaalde dat aan de vijf ouders, waarvan het huisnummer is vermeld, wel degelijk verontschuldigingen zijn aangeboden.