DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten over beveiliging website: „Andere gemeenten besloten risico te lopen”

Gemeente Dronten over beveiliging website: „Andere gemeenten besloten risico te lopen”
In geval van nood kan de gemeente bijvoorbeeld via Twitter communiceren.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Andere gemeenten hebben wellicht het besluit genomen om in hun ogen een aanvaardbaar risico te lopen.” Dat schrijft de gemeente Dronten over het in januari offline halen van de website na het ontdekken van een beveiligingsprobleem. De fractie van GroenLinks had gevraagd waarom Dronten deze maatregel wel had genomen en andere gemeenten niet.

De gemeente Dronten heeft zeer regelmatig te maken met storingen. Vorige maand werd de website tijdelijk gesloten nadat er een lek in de beveiliging was ontdekt.

Een ramp

GroenLinks maakte zich hier zorgen over. Zij wilden van het gemeentebestuur weten hoe er tijdens storingen wordt gecommuniceerd bij bijvoorbeeld een ramp. B en W antwoorden dat er ook andere manieren zijn om te communiceren: „Zoals Facebook, Twitter, digiborden, etcetera.”

Ook wijst het college erop dat de website formeel niet offline was gehaald: „De website draait gewoon door, maar is extern niet bereikbaar. De publieke internetverbinding kan binnen vijf minuten weer in de lucht zijn.” Tenslotte stelt het gemeentebestuur dat bij grote incidenten Omroep Flevoland functioneert als rampenzender.