Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

UPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente Dronten krijgt nog maar 2 of 3 whatsappjes per dag

Gemeente Dronten krijgt nog maar 2 of 3 whatsappjes per dag

DRONTEN - De gemeente is sinds acht maanden bij wijze van proef bereikbaar via whatsapp. In het begin kwamen er 10 tot 15 berichten per dag binnen. Inmiddels zijn dat er nog maar 2 of 3. Toch wil de gemeente doorgaan met het inzetten van whatsapp.

Whatsapp wordt door de gemeente gebruikt om antwoord te geven op algemene vragen van inwoners. Bovendien kunnen via whatsapp meldingen over de openbare ruimte worden doorgegeven, eventueel met een foto erbij.

Geen flauw idee

De gemeente heeft geen flauw idee hoe het komt dat het aantal berichten zo fors is teruggelopen. Toch wil het gemeentebestuur whatsapp blijven gebruiken, omdat het een gemakkelijk, snel, modern en laagdrempelig communicatiemiddel is. Door middel van een communicatiecampagne wordt whatsapp weer onder de aandacht gebracht.Reactie Tweeduizendzeventien

Omgekeerd geldt ook dat je aan Facebook/Trump laat weten waar je wanneer bent, als je bij de schijnbaar onschuldige foto van glas op een fietspad GPS-informatie meestuurt. Privacy speelt zo ook wanneer de gemeente niet de verzender is. Weet Facebook meteen dat je van fietsen houd, om je omgeving geeft, en waar je je aan stoort. Is traagheid inderdaad een probleem, dan zal WhatsApp in dit geval nooit een groot succes worden. Des te meer gebruik van deze functionaliteit, des te meer capacaiteit er nodig is om min of meer onmiddellijk te antwoorden of reageren. Het staat door de werking dus het eigen succes in de weg, de nieuwigheid is er misschien af, en is meer trendy dan reuze efficiƫnt.

donderdag 18 mei 2017 10:46

Reactie Jessica

Reactie tijd van de gemeente is te traag. Plus dat veel vragen via whatsapp niet gesteld/beantwoord kunnen worden wegens de wet op privacy.

woensdag 17 mei 2017 12:41Ontworpen door BCO Reclameburo