Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente Dronten krijgt een speciale ambtenaar voor veiligheid van evenementen


DRONTEN - De gemeente Dronten gaat een evenementenbeleid opstellen en een ambtenaar aanstellen die de regie voert over evenementen. Belangrijkste aanleiding zijn incidenten, waardoor de Inspectie Veiligheid en Justitie aandacht heeft gevraagd voor veiligheid bij evenementen.

In de gemeente Dronten worden grote evenementen gehouden, zoals Lowlands, Defqon.1 en Opwekking. Daarnaast zijn er vele tientallen kleinere evenementen.

Risico's worden groter

„Evenementen dragen in beginsel bij aan de levendigheid van de gemeente en hebben een sociale, economische en promotionele functie”, als B en W, „Tegelijkertijd worden de omvang en risico’s van sommige evenementen groter.”

Het gemeentebestuur schrijft dat er in Dronten op dit moment geen specifiek evenementenbeleid is. Dat beleid moet er nu komen en moet leiden tot meer gestructureerde, verantwoorde en veilige evenementen.

Video Meerpaaldagen

  • De gemeente gaat een beleid opstellen voor evenementen als de Meerpaaldagen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo