Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente Dronten houdt ingelaste raadsvergadering over Vliegveld Lelystad

Gemeente Dronten houdt ingelaste raadsvergadering over Vliegveld Lelystad
Vliegveld Lelystad
Foto: maartenheijenk.nl

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten houdt op donderdag 14 februari een extra raadsvergadering. Onderwerp is het bezwaarschrift van de gemeente Dronten tegen Lelystad Airport. Die zienswijze moet uiterlijk 20 februari worden ingediend.

B en W vatten het standpunt rond het vliegveld als volgt samen: „Wij zijn niet tegen deze ontwikkeling, maar we zullen ons maximaal inspannen om de overlast van Lelystad Airport zo minimaal mogelijk te laten zijn. Wij zijn immers één van de meest getroffen gemeenten qua overlast.”

Vliegverkeer op geringe hoogte

In hun concept-bezwaarschrift herhalen B en W het standpunt dat de luchthaven pas open mag gaan op het moment dat de herindeling van het Nederlandse luchtruim afgerond is. Het college wijst erop dat het vliegverkeer in de huidige plannen langdurig op geringe hoogte over het grondgebied van Dronten - inclusief de dorpskernen - gaat vliegen.

Het gaat het gemeentebestuur om gezondheidseffecten en effecten op de leefomgeving. Daarnaast wordt er kritiek geuit op de gevolgde procedures.

De vergadering is openbaar en begint om half acht.


Aanvang: donderdag 14 februari 2019 19:30Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo