DeDrontenaar.nl

Zondag, 5 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gemeente Dronten houdt ingelaste raadsvergadering over Vliegveld Lelystad

Gemeente Dronten houdt ingelaste raadsvergadering over Vliegveld Lelystad
Vliegveld Lelystad
Foto: maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten houdt op donderdag 14 februari een extra raadsvergadering. Onderwerp is het bezwaarschrift van de gemeente Dronten tegen Lelystad Airport. Die zienswijze moet uiterlijk 20 februari worden ingediend.

B en W vatten het standpunt rond het vliegveld als volgt samen: „Wij zijn niet tegen deze ontwikkeling, maar we zullen ons maximaal inspannen om de overlast van Lelystad Airport zo minimaal mogelijk te laten zijn. Wij zijn immers één van de meest getroffen gemeenten qua overlast.”

Vliegverkeer op geringe hoogte

In hun concept-bezwaarschrift herhalen B en W het standpunt dat de luchthaven pas open mag gaan op het moment dat de herindeling van het Nederlandse luchtruim afgerond is. Het college wijst erop dat het vliegverkeer in de huidige plannen langdurig op geringe hoogte over het grondgebied van Dronten - inclusief de dorpskernen - gaat vliegen.

Het gaat het gemeentebestuur om gezondheidseffecten en effecten op de leefomgeving. Daarnaast wordt er kritiek geuit op de gevolgde procedures.

De vergadering is openbaar en begint om half acht.

Aanvang: donderdag 14 februari 2019 19:30